הורות משותפת

מאמרים וכתבות

הזכות להורות - הורות משותפת

הורות משותפת זו הגדרה למצב בו זוג הורים מביאים לעולם ילד מבלי לנהל מערכת יחסים זוגית בניהם.
במדינת ישראל שנת 2020 הורות משותפת היא דרך להקים תא משפחתי מסוג חדש.
משפחות רבות בוחרות בדרך זו לאחר שחלום ההורות נדחק עם השנים לצידה של קריירה שלא אפשרה ניהול זוגיות והקמת משפחה בדרך המסורתית או כפתרון לזוגות חד מיניים שמעוניינים להגשים את חלום ההורות אולם לא רוצים לוותר על מבנה "אמא- אבא" ומעוד סיבות רבות ומגוונות.

המציאות מוכיחה כי הורות משותפת היא אלטרנטיבה נוספת להגשמת הזכות להורות והכמיהה לילד באופן שבו הילד הוא המרכז וטובתו היא מעל הכל.

לא ניתן להתעלם מכך שכמו בכל משפחה גם במקרה של הורות משותפת קיימים אתגרים, מניסיוני הרב בנושא עיקר המחלוקות הוא סביב הכנסת בני הזוג של ההורים הביולוגים לתוך חייו של הילד, מתי ואיך לעשות זאת, מה הם הזכויות של "ההורים הנוספים" אם בכלל. 
מחלוקות נוספות הן סביב אופן גידול הילד (חינוך דתי/ מסורתי/ חילוני) ופערי רמת החיים שהילד נחשף אליהם במידה וקיימים כאלו בין ההורים.

הדרך היעילה והנכונה ביותר לצמצם ולפתור מחלוקות הוריות במסגרת הורות משותפת היא לערוך הסכם הורות משותפת בעזרתו של עו"ד המתמחה בתחום. חשוב לחתום על ההסכם טרם קיומו של הריון בשל בשאלות רפואיות שזוגות נדרשים להסכים עליהם עוד בטרם נולד התינוק. מיד עם לידתו של הרך יש להגיש את ההסכם לאישור בבית המשפט לענייני משפחה.
הסכם טוב הוא הסכם המותאם לסיטואציה הספציפית של ההורים, הסכם צופה פני עתיד, חשוב לבחור בעו"ד מגשר שידע לגשר על הפערים בין הצדדים באווירה נעימה ומשפחתית

אז מאיפה מתחילים? מבחירת הפרטנר, אם רכשתם לעצמכם חבר לחיים שיכול ורוצה להיות הפרטנר שלכם להורות משותפת - מבורך! הכרות מוקדת עם האדם אותו בחרתם כהורה לילדכם עשויה לסייע להצלחת התהליך.
אך גם אם לא, זו לא סיבה לוותר על מימוש חלומכם להפוך להורים, ברשת קיימות פלטפורמות רבות להכרות למטרה זו בלבד (קבוצות פייסבוק ואתרי הכרויות). 


לייעוץ השאירו פרטים
Share by: