הסכם ממון

מאמרים וכתבות

הסכם ממון - לא לעשירים בלבד

הסכם ממון הוא כלי משפטי זמין וקל עבור בני זוג הנמצאים במערכת זוגית ומסכימים בניהם על הצורך בקביעת מערכת כללים כלכלית שמתאימה להם ספציפית.

נהוג לחשוב כי הסכם ממון הוא כלי המגן על צד אחד בלבד במקרה שהוא בעל הממון מפני עושק של הצד השני, או שבכלל מדובר בתנאי לעזרה כלכלית מצד ההורים של בני הזוג, הסכם ממון יכול לתת מענה במקרים אלו אך לא רק.

במדינת ישראל קיים חוק יחסי ממון המגדיר את אופן חלוקת הרכוש בין בני זוג ואת הלכת השיתוף במקרה של ידועים בציבור, יחד עם זאת לבני הזוג החפצים בכך קיימת האוטונומיה לקבוע מערכת כללים משלהם שאינה כפופה לדין בישראל.

בניגוד לדעה הרווחת ניתן לראות הסכמים רבים שכוללים רכוש ראשוני שצברו בני הזוג טרם מערכת היחסים גם אם לא מדובר בהון עתק, ההבנה כי לכל אחד עצמאות כלכלית היא זו שמגנה על מערכת היחסים מפני חילוקי דעות .

מנגנון נוסף שניתן להחיל בתוך הסכם ממון דווקא משרת את הצד "החלש" שמגיע עם הון מופחת לזוגיות, מה יעלה בגורלו של בן הזוג בעל יכולת כלכלית קטנה מזו של השני במקרה של פרידה? איכות חייו אליה הורגל בזוגיות תקטע ברגע, סיכון שפעמים רבות  נרצה לנטרל באמצעות קביעת סיוע מסיום של בן הזוג העמיד גם לאחר פרידה.

חשוב:
הסכם ממון תקף רק בעת חייהם של בני הזוג לכן ההמלצה שלנו היא לערוך במקביל להסכם הממון גם צוואה לכל אחד מבני הזוג.

בני זוג ידועים בציבור או כאלו שטרם נשאו יכולים לאשר הסכם ממון באמצעות נוטריון 

הסכם ממון בין בני זוג לאחר נישואיהם תקף רק במידה ואושר בבית משפט לענייני משפחה.

לייעוץ ראשוני לחצו כאן
Share by: